20100518

De ce muzica ne face sa vibram?

The human body is about 70 percent water, and sound travels through water about four time faster than through air. Combine these concepts with the quantum physics featured in the acclaimed What the #$*! do we (K)now? and the conclusion is humans aren't solid at all - we're walking, vibrating, bodies of water. (Laura Lallone, Musical Puppetry. Manipulating notes and emotion, Moving Pictures Magazine, Volume 3, Issue X, Special Edition)

Si o traducere aproximativa, ca daca nu e in romana nu se pune: Corpul uman e aproape 70% apa, iar sunetul calatoreste prin apa de patru ori mai repede decat prin aer. Daca e sa combinam aceste concepte cu fizica cuantica ilustrata in celebrul What the #$*! do we know? ajungem la concluzia ca oamenii nu sunt deloc niste chestii solide - suntem corpuri de apa care merg si vibreaza.

De unde si recomandarea de a bea minim doi litri de apa pe zi. Ca sa fim si mai permeabili la toata muzica in care ne scaldam zilnic; ma refer aici la broadstreamul care se revarsa de pe marile posturi de radio. Problema e ca nu stim care e efectul vibratiilor in diferitele benzi de frecventa. Suntem niste saci de apa umblatori si vibranti, dar mai ales suntem si poligon de tragere si incercare pentru tot arsenalul sonic din jur. Se poate face educatie prin vibratie interna? O, da.

Un comentariu:

  1. Anonim15:26

    asta merge perfect cu ceva ce am citit zilele trecute: "I swear my brain is 70% song lyrics" :)

    RăspundețiȘtergere

Leave a comment