20110322

Interviu cu Ben UFO in Quietus



Interviu cu Ben UFO @ Hessle Audio cu multe insighturi din industrie. Cum e sa fii DJ vs. cum e sa fii producator adica sa faci muzica, despre intrarea lui tarzie in productie, DJ-ingul ca forma de arta, despre familia Hessle (ceilalti doi fondatori Ramadanman, Pangea dar si Elgato, Joe, Blawan si ceilalti), despre rezistenta la masina hype si multe altele (plus trei trackuri de pe youtube) aici.

2 comentarii:

  1. Anonim08:20

    mi-a revenit inspiratiunea/si fiindca e ziua florilor,a soarelui interior si a lui Dumnezeu,am un sentiment de ocrotire ./am reascultat o parte din melodii, ca sa nu vorbesc in desert/as incepe cu Persona La Ava/este o muzica de o stranietate covarsitoare,insa incipitul e spectaculos./spre final, tonalitatea prea grava , /cu adevarat mi-a placut melodia aceea, ocean by....,unde e pictura./exista o corelatie intre ideea muzicala si cartea de vizita a albumului/mai apoi ,e o muzica primitoare,care nu te agaseaza,nu te sperie,ci iti da sentimentul ca viata curge frumos si lin./cafe del mar imi place prin asocierea cuvintelor /e o muzicalitate ce deriva din titlul melodiei.cam atat/te rog,daca se poate ,sa mai stergi din commenturile mele/lasa unul singur/multumesc/

    RăspundețiȘtergere
  2. Apropo de contextul in care a aparut muzica electronica, Cafe del Mar e chiar un loc/bar in Ibiza, iar Ibiza e un fel de Goa mai urbana si mai putin psihedelica a inceputului anilor 90, pana sa devina un mall al clubbingului. Trebuie spus ca lumea care mergea la Cafe del Mar in acea perioada nu avea nimic in comun lumea mainstream a clubberilor.

    Piesa are o istorie interesanta: e facuta de Cosmic Baby, un muzician german din Nurenberg de formatie academica (a studiat pianul si compozitia experimentala pe computer la Academia din Berlin) si de un DJ german, Kid Paul cu care s-a imprietenint in 1989.

    Dupa a doua vizita in Ibiza in 1992, la Cafe del Mar, Kid Paul s-a intors si i-a povestit de o piesa pe care a auzit-o intr-n set si care l-a electrizat: era vorba de Struggle for Pleasure a compozitorului belgian Wim Mertens.

    Cei doi s-au hotarat sa faca o piesa la randul lor, preluand tema clasica a lui Mertens. Mai mult decat atat, au vrut ca acesta piesa sa transforme dragostea si entuziasmul lor pentru scena techno emergenta intr-un statement muzical independent si semnificativ.

    Piesa Cafe del Mar a fost lucrata de cei doi in septembrie-decembrie 1992, si a avut urmatorul standard: fiecare detaliu al ei trebuia sa fie excelent, nu doar ok.

    Se pare ca le-a cam iesit. A fost votata cel mai bun track de trance al tuturor timpurilor de cititorii DJ Mag si a avut parte de peste 140 de remixuri, de la Tiesto si Deadmau5 pana la, iata, Villalobos.

    RăspundețiȘtergere

Leave a comment