20120119

Keep Shelly in Athens live la Club Control. Eveniment marca New Pop Order.


 Keep Shelly in Athens - Our Own Dream by Keep Shelly in Athens 

In 2011, de unde credeam ca grecii (si-)au dat lumii partea lor de contributie in electronica cu cele 80 de albume ale venerabilului parinte fondator Vangelis, internetul electrofil s-a infectat cu un virus, nu chiar cel mai bine pastrat, cu un nume mai mult decat erotic: Keep Shelly in Athens (daca Shelly e numele oitei clonate pentru prima data in istoria omenirii, si daca intelegem prin erotic ce intelege si Woody Allen).
Blogul acestui duo din Atena vine din preistoria bloggingului, e parca o transpunere vizuala a unor benzi de magnetofon gasite in lada cu sticle de Pepsi-Cola si cognac romanesc din podul casei de la tara. E atat de bedroom si atat de personal incat nici nu iti vine sa te uiti la butonul de commenturi, si umbli prin el cu aceeasi grija uimita cu care piticii din tara lui Gulliver ar umbla printre panzele de paianjen din tara uriasilor de teama sa nu le strice tesatura in care s-au prins tot felul de vibratii si armonii delicate de chillwave. 

Bine, descrierea asta kitschy-katchy tinde sa obscurizeze faptul ca KSiA au fost listati de exemplu de Pitchfork, XLR8R, Gorilla vs. Bear, ISO50 (blogul lui Scott Hansen aka Tycho) au semnat pentru un EP cu Planet MU, vor canta la Coachella 2012 si au ajuns relativ cunoscuti si apreciati in blogosfera doar in doi ani si exclusiv prin mijloace de promovare si compozitie DIY. 

“KSiA n-ar fi existat fara ideologia DIY si...starile de melancolie si visare care ne motiveaza sa compunem muzica”, spune Sarah P, vocea KSiA, intr-un interviu acordat OneDay. Ea spera ca succesul ce a venit oarecum pe neasteptate sa nu stea in calea maturizarii lor muzicale, ambii artisti dorindu-si sa sustina cat mai multe concerte live in perioada urmatoare." 

“Keep Shelly in Athens is a shimmering, sexy-smooth Balearic pop dream, perfect for soundtracking all the lingering yearning and regret of your next late-night comedown.” - Gorilla Vs Bear  

If St Etienne are about evoking memories of a London so idyllic it's almost illusory, Keep Shelly do the same for every European beach resort, from Ayia Napa to Ibiza. This is the sound of lack and loss, of what My Bloody Valentine termed "emptiness inside". It'll transform your recent holiday romance into the most resonant bliss imaginable.- The Guardian 

"Pe scurt, "Keep Shelly in Athens, proiectul producatorului RΠЯ si al solistei Sarah P,  cu doua EP-uri la activ – In Love With Dusk si Our Own Dream – laudate de Pitchfork si The Guardian, o sesiune live KEXP vor ajunge si la Bucuresti vineri, 27 ianuarie, de la ora 22, in Club Control (Academiei, 19)in cadrul seriei live New Pop Order pentru a oferi publicului roman o mostra de Balearic pop despre care vorbeste destul de suspect de multa lume. Seara va fi deschisa de Hipdiebattery, aliasul artistei bucurestene Anca Stirbacu. 

Biletele la concertul Keep Shelly in Athens, in valoare de 20 de lei vor fi disponibile la intrarea in club, in seara evenimentului, incepand cu ora 21.


Inceputa in 2009, ca raspuns la peisajul muzical in continua schimbare, seria New Pop Order i-a adus in Club Control pe americanii Thieves Like Us si formatia synthpop suedeza Lowe. Anul trecut, noua ordine pop a fost restabilita printr-un sound proaspat, din zona electro indie, de tinerele sperante britanice: Discopolis si Vondelpark, favoritii scenei electro-pop americane - Starfucker si revelatia scandinava When Saints Go Machine. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment