20120221

FACTORY FLOOR si Coughy, live in Club Control



Uitandu-ma pe comunicatul evenimentului, si gandindu-ma la ce s-a intamplat in ultima vreme la Control Club, devine din ce in ce mai clar ca acolo se genereaza constant lucruri de calitate maxima, dincolo de toate hypee-hipsterismele neon-light ale scenei bucurestene. Se zice ca numai basistii au chestia asta cool, o seriozitate aplecata asupra muzicii si ritmului sustinut, destul de indiferenta la poza de pe scena: in fond ei si tobarul creeaza osatura ritmica si scheletul pe care isi aseaza carisma frontmanul trupei. Asa si cu Control Club si evenimentele de acolo: nu e mult tam-tam, cine cauta sexyness cauta in alta parte, cine vrea chestii solide cu aplecare constanta spre muzica ajunge aici. Conteaza mai putin topurile si ratingurile + shine-ul temporar al unui nume propus, cat muzica si show-ul trupelor si artistilor invitati. 

Evenimentul de fata nu face exceptie. DFA nu a dat spectacolul final odata cu show-ul de anul trecut al lui LCD Soundsystem. Factory Floor e din aceeasi vana acid-disco-punk a protejatilor lui James Murphy si trebuie ca au un live la fel de raw ca si muzica (si clipurile lor, vezi mai jos): cu analog gear, tobe, chitari, vocals si dance (ca in clipul de mai jos). In deschidere Caughy, pe care sint foarte, foarte curios sa ii vad, fiind una din putinele trupe electronice live care au in componenta un membru al unei formatii din alt registru, si nu oricare formatie ci The Amsterdams, probabil produsul de rock alternativ cel mai succes Made in RO in ultima decada. Iar after, enter Camera Sambo, cu Bogman si Camil, intr-o editie speciala. La viziuni, the usual suspect - Dreamrec.


"Noua senzatie de la DFA Records, considerata una dintre cele mai bune formatii live ale momentului, trupa nord-londoneza Factory Floor ajunge la Control joi, 23 februarie.

Inca de la infiintare, in 2008, trupa a fost comparata cu pionierii industrial-ului, Throbbing Gristle si cu Joy Division, fiind totusi clar inca de la primul single, Bipolar, ca stilul lor abraziv, hipnotic si totusi dansabil este cu totul altceva fata de multitudinea de grupuri noi inspirate de era post-punk. Factory Floor au deschis in 2009 concertele din turneul britanic al celor de la The Horrors, precum si show-urile celor de la Psychic TV, trupa unui alt component de marca al Throbbing Gristle, Genesis P'Orridge.

Consacrarea deplina a venit odata cu mini-albumul neintitulat din 2010, care a obtinut un rar 9/10 de la NME si titlul de "albumul lunii" de la Artrocker. O serie de nume mari ale muzicii independente precum Stephen Morris (Joy Division/New Order), Chris Carter (Throbbing Gristle) si Gavin Russom (DFA Records) au lansat remixuri ale pieselor Factory Floor.

Live, Factory Floor au devenit deja legendari, prin show-urile lor complexe, viscerale, intense si  hipnotice, folosind echipamente electronice vintage, chitara si tobe live, cei de la Drowned In Sound sau de la The Quietus considerandu-i una dintre cele mai bune trupe live din lume. Au performat la festivalurile Offset si Supersonic, la Iceland Airwaves sau Amsterdam London Calling si au fost invitati sa cante cu trupe precum Liars, Wire sau Liquid Liquid. Deasemenea sunt invitati aproape permanenti la celebra serie All Tommorrow's Parties

Finalul anului trecut a insemnat inceputul unei noi etape pentru Factory Floor prin asocierea cu influenta casa de discuri DFA Records, unde au scos single-ul Two Different Ways, o combinatie post-industrial-dance care se presupune ca ar putea da tonul unei noi directii in muzica actuala de club. Single-ul a starnit cronici entuziaste in toate revistele si site-urile de specialitate, fiind considerata "best new track" de catre Pitchfork.

Recent, Factory Floor au participat la albumul de remixuri Grinderman, scos de Mute Records, cu un remix minimalist si hipnotic al piesei Evil si au participat cu un mix la un program special dedicat de catre BBC celor de la Kraftwerk.
-------------------------------------------------------------------------------------
Componenta:

Dominic Butler: Bass/Synth
Nik Colk Void: Singer/Guitar:
Gabriel Gurnsey; Drums, Samples, Vocals, Tape loops and Synths
--------------------------------------------------------------------------------------
Reviews:

It sounds something like mutant-robots dancing as Fred Dibner blows up a German design museum to make way for a laboratory. - Drowned In Sound

A London trio that aims to hypnotize and disorient with their metallic synth rock - Pitchfork

This is post-apocalyptic, the soundtrack of an underworld disco. - NME

Factory Floor are a multilayered feedback drenched raga for the 21st century blues and the best band to venture into this corner for decades. - Louder Than War

There are three groups who I have seen live, totally sober, who have given me a physical sense of a high, a lightened brain and aerobic synapses: Throbbing Gristle at Heaven, Sunn O))) at Koko, and now Factory Floor. Approach their future output with fervent anticipation. - The Quietus

Over the past two years, Factory Floor have emerged as the most potent and original live force in contemporary British music. - Subculture 

--------------------------------------------------------------------------------------
Video:


--------------------------------------------------------------------

In deschiderea concertului vor canta cei de la Coughy, una dintre cele mai interesante trupe romanesti, intr-o componenta asemanatoare celor de la Factory Floor: Ovidiu Bejan (The Amsterdams), Vlad Stoica si Color Nurse(visuals), cu un sound complex si proaspat in acelasi timp. Cei de la Coughy sunt deja bine-cunoscuti in underground-ul bucurestean si au aparut recent pe  noua compilatie Local Records cu o piesa, Precambrian, considerata de cei de la Dilema Veche drept cea mai interesanta de pe album (Recenzie Dilema Veche ).

Puteti asculta piesele Coughy aici:

----------------------------------------------------------------------------

Seara va continua cu o editie speciala Camera Sambo, alaturi de Bogman, Camil si Dreamrec (visuals).

Portile se deschid la ora 22:00 iar biletele costa 15 lei.


Eveniment organizat de Club Control si  OneDay, cu sprijinul WizzAir si Hello Hotels.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment