20120921

Evenimentele saptamanii: Four Tet, Rhadoo, Pearson Sound@ Atelierul de Productie - 22 sept; Beppe Loda@ Control - 21 sept.

Kieran Hebden aka Four Tet

Fara indoiala, evenimentul saptamanii si al lunii este cel organizat de Maschine si prezentat de Red Bull Music Academy la Atelierul de Productie, avandu-l ca headliner pe Four Tet. Zic al saptamanii si al lunii, dar de fapt cativa organizatori de evenimente din Bucuresti il vaneaza de cel putin doi-trei ani pe Kieran Hebden aka Four Tet.

Kieran, de origine londonez, din mama indiana si tata sociolog (ah! ce metisaj), e un artist de succes, scump si pretentios cu alegerea locatiilor. Kieran nu s-a lasat convins sa vinin Romania pana acum, cand se va prezenta unui public care cel putin virtual pe facebook numara peste 1500 de oameni (!). O sa fie un live electronics de o ora si putin si probabil va prezenta piesele de pe noul album Pink, in care a virat trademarkul de folktronica spre ceva cu influente house mult mai puternice.

Organizatorul a completat line-up cu niste nume care vor face evenimentul cu atat mai interesant: in primul rand Rhadoo, iar apoi Pearson Sound. L-am pus pe Rhadoo pe primul loc, inainte de Pearson Sound, nu pentru ca e un DJ cu extrem de multa experienta capatata in cluburile si festivalurile din tara si din afara, ci pentru ca vine in fata unui public care nu e neaparat al lui si cred ca va avea ocazia sa iasa dintr-o zona de confort pentru a experimenta lucruri pe care nu le-ar pune fanilor de la The Mission si Sunwaves. In plus, Rhadoo este un producator foarte interesant; am ascultat remixuri recente construite dupa o logica de rollercoaster, cu multe urcusuri si coborasuri surprinzatoare.

 Frost - Da Drop Suri (Rhadoo Remix) by Boing Bum-Chak

Si apropo de sociogie, va fi acolo si un mini-clash subcultural: se vor intalni nu doar doua universuri muzicale diferite, ci si doua publicuri care de obicei nu se intersecteaza. Pe pagina evenimentului au existat niste commenturi legate de cat de bun e Rhadoo, si cum da clasa oricaror DJ/artisti, ca un teaser la un stare de spirit cu care ar putea veni unii acolo. Cine are rabdare sa caute pe pagina evenimentului, o sa vada despre ce e vorba...

Facebook event.  

Beppe Loda
Al doilea eveniment al saptamanii este ceva ce mi-a trezit o nostalgie neasteptata legata de... parinti.

Camera Sambo are de data asta pe unul din cei mai speciali musafiri de pana acum, legenda in adevaratul sens, Beppe Loda - unul din pionierii scenei Afro-Cosmice din Italia, activ din anii '70 si la fel de plin de inspiratie acum ca si atunci. A nu se confunda  cu space disco, care vine tot din Italia, dar care ar reprezenta zona mainstream a hibridului muzical sintetic realizat de artistii italieni.

Nu intru in discutii despre istoric si catalogari, e cert ca dupa ce am ascultat mixul de mai jos m-am gandit ca e unul dintre evenimentele la care as putea sa imi invit parintii, si ca poate pe viitor, ar trebui si ei avuti in vedere cand se construiesc line-up-uri de felul asta. Ar fi foarte amuzant.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment