20130610

Pauza de publicitate: Jon Hopkins - Immunity (WIGCD298, 2013)

Jon Hopkins a lansat pe 3 iunie (UK)/4 iunie (US) albumul "Immunity", al patrulea din cariera sa solo. Pentru compozitorul si producatorul britanic, LP-ul apare  dupa mai multe colaborari pentru albume diverse impreuna cu Brian Eno (Small Craft on a Sea of Milk) si cu King Creosote (Diamond Mine), pentru care a primit o nominalizare Mercury.

Cu toate ca "Immunity" respira un aer cinematic pentru un imaginar film dramatic si energetic al unei nopti prelungite de clubbing, combinatie cu rezonanta pentru amatorii de techno melodic, albumul ramane o bestie puternica cu multe fete, imbracata in cea mai agresiva muzica orientata catre scena de dans facuta vreodata de Hopkins. Ideea albumului "Immunity" este despre atingerea unor stari euforice prin muzica. Inspirat de tot traiectul unei nopti de clubbing hardcore, albumul atinge un climax cu "Collider", un urias monstru techno apocaliptic si se dizolva cu "Immunity", o piesa linistita, de o frumusete familiara si zdrobitoare de inimi, pe care este prezenta vocea lui King Creosote.


"Immunity" este un album dramatic si confident, definit de un acut simt al fizicalitatii si spatialitatii. Pare a fi companionul hipnotic al unei calatorii a creativitatii, un trip in mintea lui Hopkins, adus la lumina prin folosirea sintezei analogice impreuna cu manipulari ale sunetelor din lumea reala fizica, pentru a crea o muzica de dans care suna pe cat de natural si nefortat este posibil.

"Immunity" este cel mai uman album electronic pe care il veti auzi in acest an.
Jon Hopkins este de asemenea producator, si compozitor de muzica de film nominalizat la prestigioasele premii Ivor Novello, unul dintre colaboratorii preferati ai lui Brian Eno si Coldpaly, precum si un talentat remixer pentru diversi artisti precum: David Lynch, Four Tet, Wild Beasts, Nosaj Thing si Purity Ring. "Immunity" este primul album al Jon la Domino Recordings, dupa releasul "Insides on Domino imprint Double Six" din 2009.

Albmul se poate asculta in totalitate in mixul de mai sus.

Tracklist:
1.We Disappear 
2.Open Eye Signal 
3.Breathe This Air 
4.Collider 
5.Abandon Window 
6.Form By Firelight 
7.Sun Harmonics 
8.Immunity

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment