20150401

Made in RO: Crowd Control feat Harlequin Jack - Disney Puritans (Fierbinteanu Radio Edit)



Superb radio editul lui Fierbinteanu la nu mai putin superba piesa "Disney Puritans" a trupei Crowd Control, lansata intr-un mic show pus la cale impreuna cu doi membri ai trupei Harlequin Jack la Control Club pe sfarsit de martie!

Nu doar ca editul da vocii lui Andrei Bucureci spatiul necesar care ii pune in valoare calitatile (chestie pe care am sesizat-o cand am ascultat back to back mixul lui Andrew Whittaker @ Space Ray Music la piesa Failure! fata de originalul de pe Bandcamp si mi-am zis: ok, baietii au nevoie de un producer), dar pune din cand in cand cate un subtil si esential contrapunct apolinic energiei dionisiace a trupei.

Spre exemplu, acordurile alea de chitara acustica din intro in varianta lui Fierbinteanu - care nu se aud in piesa originala - sint magistrale ca optiune de productie, dincolo de efectul muzical. Ca si scurtarea stringurilor din acelasi intro, eliminarea riffului de chitara, subtilele accente electronice din rest etc. E clar ca un soldat batran se arunca in lupta cu oarecare duiosie, fiindca a vazut multe despre fragilitatea umana. E clar ca un veteran ca Fierbinteanu isi desfasoara aici arsenalul sonic cu aceeasi duiosie de soldat batran. Nu poti sa schimbi, poti sa lupti si lupta devine dans, un dans nostalgic, crud si frumos.

Faptul ca Fierbinteanu va fi producatorul executiv al trupei Crowd Control pentru primul LP (pont aflat din Dilema) - dupa seria de trei EP-uri lansate pana acum - m-a bucurat enorm: pentru trupa, pentru Fierbinteanu si pentru toata fuziunea asta frumoasa dintre diverse stiluri si generatii (sa nu uitam ca parte importanta din ecuatie este si Silviu Costinescu, veteranul din spatele Alien Pimp si DubKraft Records/False Flag Operation, labelul care a publicat ultimul EP al trupei).

Stacheta e sus de tot, astept si eu ca un soldat batran gloriosul salt in lupta pentru productia noului album Crowd Control si castigarea controlului multimii. A unei multimi cat mai mari. Big, big up!

______________
MORE INFO HERE:

Crowd Control
Harlequin_Jack
Fierbinteanu
Silviu Costinescu
DubKraft Records
Andrew Whittaker @Space Ray Music

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment