20150529

Crowd Control lanseaza live albumul de debut Loud Blood Youth. In concert cu Rodion G.A., plus lots of goodies.


Doamnelor si domnilor, cred ca nu gresim daca spunem ca Made in RO nu a cunoscut pana acum o alta trupa de electro-fusion care sa fi generat o miscare colaborativa de mare anvergura asa cum este Crowd Control. Dincolo de pareri si subiectivisme, ceea ce a inceput cu EP-ul Loading Please scos la FFO @ Dubkraft a ajuns acum la ceva de si mai mare amploare, in care se amesteca in dozaje fine muzica live, implicare sociala, dialog intre generatii si stiluri, activism social, street poetry,  recenzii muzicale si sustinere pentru si din partea artistilor care penduleaza intre scene diverse. Acest ceva se numeste Loud Blood Youth, albumul de debut al trupei Crowd Control care, pentru lansare, aduce fanilor un lung tracklist de artisti care isi pun amprenta pe piesele componente albumului, si in plus da spre ascultare multe remixuri din diverse zone ale electronicii borderline. E o premiera faptul ca exista un producator executiv, Fierbinteanu, si ca fiecare track are parte de un tratament de productie si remixuri din partea unor artisti ca Dream Diggers, Secuem, Elektromekanik, Platonic Scale, The Ghost of 3.13, Spike 1.0, Ilarian, Dimnet, Alien Pimp, Happy Gutenberg, MAD, Inward String, Ioze etc. Mai colaborativ de atat nu cred ca se poate! On top of that, lansarea e ilustrata de Cristiana Bucureci, artist aflat la debut in ce priveste collage art. Uitati-va pe comunicatul de mai jos si puneti un semn de carte pentru pagina asta de istorie la care ar fi frumos sa fiti martori si co-creatori.Pagina de Facebook a evenimentului e aici, n-o ratati.

Trupa Crowd Control lansează albumul de debut – mixtape-ul Loud Blood Youth, printr-un concert și o expoziție de colaje în Club Control, marți, 9 iunie 2015, de la ora 20:30. Evenimentul reprezintă întâlnirea a două lumi, trecutul muzicii electronice românești cu noul val de indie-electro. Punctul culminant al serii va fi concertul Rodion G.A., acompaniat muzical de Crowd Control.
Cum să faci din muzică un apel la libertatea socială
Conceptul Loud Blood Youth este completat de o expoziție de colaje inspirate de materialul audio și traduse în vizualuri de către Cristiana Bucureci: Loud Blood Youth este un album extrem de nuanțat și texturat. Miza este, evident, socială și titlul strigă: Tineri cu sânge răsunător, iar versurile tachinează individul modern și societatea capitalismului sălbatic. Totuși, este un album foarte liber și lipsit de prejudecăți. Aș zice chiar „fără țintă", în sensul cel mai bun. E genul de libertate molipsitoare, care te cheamă la creație. Așa am început să fac colajele pentru acest material discografic. A fost suficient sa ascult primele înregistrări necizelate ca să mă proiectez în spațiu. LBY este debutul meu în arta colajului, este acel „șut în fund” pe care îl caută orice om cu zvâc artistic. E o plăcere să pun în imagini textele lui Intimidatah, orchestrate de Răzvănescu și ritmate de Coshmelin. O provocare, totodată, a fost să mă asociez cu un material artistic  produs de Fierbințeanu, în colaborare cu alți muzicieni importanți, precum Rodion GA, The Dream Diggers, Șamanul Mut etc.
Artist fee: 20 de lei.
Biletele se găsesc pe www.eventbook.ro și la Club Control.
Crowd Control au lansat până acum trei EP-uri, Game Over, Select Start și Loading Please, lansat la labelul Dubkraft/ False Flag Operation – primul album românesc no.1 în iTunes Alternative Releases.
Rodion G.A. nu mai are nevoie de introducere, el este activ din anii șaptezeci. Are trei albume lansate la casele de discuri Strut Records și Barely Breaking Even din Marea Britanie și a susținut zeci de concerte și câteva turnee internaționale din 2013 și până în prezent. Ultimul său album, Behind The Curtain, a fost promovat printr-un turneu de success în Franța, Germania, Spania, Belgia, Italia și Anglia. Rodion Ladislau Roșca declară că pregatește încă cinci albume cu materiale și compoziții noi.
Tinerii cu sânge răsunător, care-și doresc o comunitate reală a muzicienilor din zona electro-fusion
Noul material, care se va lansa pe 9 iunie, conține compoziții realizate în colaborare cu mai mulți producători și muzicieni români de muzică electronică sau fusion. Cristian Fierbințeanu este producătorul executiv al acestui album, iar pe mixtape-ul Loud Blood Youth se aud producții și remixuri semnate de Secuem, Platonic Scale, MAD, Elektromekanik, Happy Gutenberg, Spike 1.0, MAD, Inward String, The Dream Diggers, Dimnet, Droict, IOZE și Alien Pimp.
Pentru mine, mixtape-ul asta reprezinta o provocare. Intimidatah a venit cu idea ca pe acest material sa colaboram cu diferiti artisti/producatori. Percutia de pe album este diferita fata de ce o sa se auda live. Am toata increderea ca acest material va fi primit cu bine atat in variant lui originala cat si live. A doua provocare pentru mine va fi atunci cand vom canta alaturi de Rodion GA. P.S.: Ne vedem pe 9 Iunie! :)” (Coshmelin, tobe&percuție Crowd Control)
Cred că cel mai mult visez, de vreo doi ani încoace, la o comunitate reală între oamenii care fac muzica electro-fusion în Romania și nu numai. De aici a pornit, de fapt, ideea Loud Blood Youth. Suntem mai multe generații de muzică independentă în Babylonul capitalei și avem în comun pasiunea. Avem sângele zgomotos de răsunator pe dub, post-new-wave și dance. De aici și mixtape-ul, pe care fiecare piesă este produsă de altcineva, plus un omagiu adus pionierilor precum Rodion GA, Adrian Enescu și Mircea Florian. Ambiții de genul acesta nu se pot realiza de unul singur, așa că în afară de armata de producători-muzicieni există și un Fierbințeanu care este exec, Cristiana, care ilustrează povestea asta, Razvanescu, care o compune, Coshmelin o face să fie pe tempo. Pe 9 iunie, alături de experimentalul-experimentat Rodion GA, vom face ca zgomotul sa scorojească măcar un pic acoperișul din Club Control!” (Intimidatah, voce Crowd Control)
Din Crowd Control mai fac parte:
Răzvănescu (sintetizatoare și pian)
Narcis Axinte (bass electric)
***
Loud Blood Youth tracklist
01 Loud Blood Youth prod. Secuem
02 Survival prod. The Dream Diggers
03 Paradox (Rework) prod. Fierbinteanu
04 Failure 2 (Select Start) prod. Platonic Scale
05 Dub Of A Golden Voice prod. Fierbinteanu
06 Return To Circle (Rework) prod. The Ghost Of 3.13
07 The Highway (Rework)
08 Lost In Translation prod. Ilarian
09 Devil prod. Elektromekanik
10 Promises prod. Happy Guttenberg
11 Blood Bath prod. MAD
12 Nostromo Bass prod. Spike 1.0
13 Fine By Me prod. Dimnet
14 Disney Puritains (IOZE Remix)
15 Brixton Riot (Droict Remix)
16 Disney Puritains (Fierbinteanu Refix)
17 Demons (Secuem Remix)
18 Disney Puritains (Alien Pimp Re-Dub)

Follow Crowd Control on:
Follow Rodion G.A. on:

Despre Crowd Control
CROWD CONTROL este un proiect sonic bucureștean, via Rm. Vâlcea, de electro-fusion care vă invită, cu fiecare performance, într-o călătorie deosebită, la granița subțire dintre manifest social, indietronica, 8-bit music și dub.
Membrii trupei sunt: Intimidatah – (vocals, spoken-word), Răzvanescu – (sintetizatoare, pian) și Coshmelin – (tobe și percuție). Live, li se alatură basistul Narcis Axinte aka Jackie Vegas.
Trio-ul are la active două EP-uri lansate independent, GAME OVER și SELECT START și un al treilea, LOADING PLEASE, la casa de discuri Dubkraft/ False Flag Operation. La palmaresul releas-urilor se adaugă un album de remixuri GAME OVER REMIXED (pe care strălucesc DJ Undoo, Elektromekanik, Indie Jules) și un album live GAME START PLEASE.
Până acum, CROWD CONTROL au concertat alături de diferite trupe eclectice ale scenei locale: Electric Brother, ȘamanulMut, Travka, SHESDEAD, Baba Dochia, Fine It’s Pink, Iordache, Harlequin_Jack, Violent Monkey, Poetrip, Brother Tzuc, Indie Jules, Moebius, Eddie Neuman, Inward String, Călin și Orchestra Extraterestră.
Single-urile CROWD CONTROL sunt prezente în playlist-urile radiourilor internaționale KaneFM din Londra, Curved Radio din Sydney, Palco Principal din Brazilia și Koelncampus, care emite în Germania și Austria. La nivel național îi puteți auzi pe: eclecticfm, Activ EFEM, Radio Guerrilla, nicecreamfm, Radio Trib, Baraka, Radio Cooperativa Urbană și  Delahaze.fm.

Un comentariu:

Leave a comment